Ofte stillede spørgsmål

Tre vigtigste spørgsmål

Hvad er Miljøhverdag?

Miljøhverdag er pakkeløsninger leveret direkte til din dør, for at gøre din oplevelse bedst mulig. Du kan frit vælge mellem en lang række af de bedste produkter på markedet indenfor bæredygtige husholdningsartikler. Tilmed kan du også vælge om du vil modtage din Miljøkasse fast eller blot prøve den for en enkelt gang. 


Du kan se mere om vores forskellige muligheder her: Vores produkter

Hvad koster en Miljøkasse fra Miljøhverdag?

Du bestemmer selv, hvad din Miljøkasse skal koste. Du kan nemlig designe din Miljøkasse lige som du ønsker det. Det er både en fordel for pengepungen og for klimaet. På den måde sikrer vi os nemlig, at du kun modtager det du vil bruge. Bæredygtige danske kvalitetsprodukter er ofte dyrere end konventionelle produkter produceret i østen. Dette vil du også opleve i din Miljøkasse, for vi er ikke den billigste løsning. Og det vil vi heller ikke være! Vi vil være den rigtige løsning. 


For en gennemsnitlig dansk familie vil en Miljøkasse ofte være omkring 100-150 kr dyrere om måneden end normalt indkøbte produkter. Altså koster det en gennemsnitlige dansk familie 100-150 kr at udskifte hjemmets plastiksyndere og engangshusholdningsartikler med bæredygtige alternativ, og samtidig få det leveret direkte til døren. I vores øjne er det en af de bedste veje til en bæredygtig hverdag.


Derudover har vi en række gavekasser til en enhver lejlighed. Her kan du selv vælge om din gavekasse skal koste 150, 300 eller 500 kr, afhængigt af dit budget til modtageren. Kontakt os endelig på tlf: 25564556 eller på kontakt@miljoehverdag.dk, hvis du har special ønsker. 

Skal man købe sin Miljøkasse med fast levering?

Nej. Du kan selv vælge, om du vil have din Miljøkasse med fast levering eller blot selv købe den når du har brug for det.


Fast levering skal ses som en ekstra ydelse, som kan være med til at gøre din hverdag nemmere og mere bæredygtig.

Produkterne

Hvordan ved jeg at mine produkter er bæredygtige?

Når vi vælger produkter til vores produktsortiment er det altid med fokus på at finde produkter som har den optimale balance i mellem en lang række af vores kriterier. 


For os er bæredygtighed nemlig ikke bare at vælge det produkt, som er lavet af det rigtig materiale. Andre faktorer spiller også ind. Nogle af de følgende faktorer er derfor afgørende når vi undersøger og finder nye produkter:


 • Dansk produceret og kortest muligt transport

 • Materialer, sociale forhold og fokus på værdikæder
 • Nem og relevant brugsfunkton

Med blandt andet disse tre fokuspunkter håber vi at opnå et produktsortiment, som lever op til de strengeste bæredygtighedskrav og samtidig nemt kan indgå i en travl hverdag.  

Hvor kan jeg læse mere om de forskellige produkters funktion?

Du kan læse mere om alle vores produkter i vores produktkatalog her.


Derudover kan du danne dig et større overblik over hele vores produktsortiment og de forskellige produkter, som vi tilbyder til din miljøkasse. Det kan du gøre her.


Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål til forskellige produkters funktion eller produktionsforhold.

Kommer der nye produkter?

Vi opdaterer hele tiden vores produktsortiment. Er der et bestemt produkt du producerer eller kender til, som du gerne vil have inkluderet i produktsortimentet, så kontakt os via mail på kontakt@miljoehverdag.dk. Vi er altid åbne for jeres forslag og kommentarer

Levering

Hvornår bliver min kasse leveret?

Vi leverer altid om mandagen. Når du bestiller første gang for du din kasse på din kommende mandag (hvis du bestiller før mandag klokken 12, sender vi samme dag). Hvis du får leveret med fast levering, modtager du din kasse den "samme" mandag hver måned. Altså enten den første, anden, tredje eller fjerde mandag i måneden. 

Hvis du vælger GLS eller dao som leveringsmetode, sender vi din kasse afsted mandag og så vil du modtage den 1-3 dage efter. Med lokal levering leverer vi din kasse samme mandag. 

Hvad er forskellen på lokal levering og almindelig levering?

Hos Miljøhverdag giver dig mulighed for en række forskellige leveringsmetoder.

Du kan vælge: 


 • Levering med dao eller GLS - alt efter vægten på din kasse

  Du har både mulighed for omdeling til privat eller til den nærmeste pakkeshop. Vi har valgt at levere med GLS og dao for at gøre det så nemt, som muligt for jer og for at give os den mulighed at levere til hele landet. Når du bestiller med levering fra dao eller GLS vil du modtage dine varer i en genbrugspapkasse og vi vil ikke have mulighed for at tage hverken din kasse eller dine produkter med retur. 

 • Lokal levering

  Alle der bor i en radius af 60km fra vores lager har mulighed for at få leveret med lokal levering. Her arbejder vi på forskellige tiltag, men dette har været den mest brugte leveringsmetode indtil videre - og det har virket fint. Målet er, at alle leveringer med lokal levering enten bliver gjort af en lokal fragtmand - eller med elvarebil. Vi har allerede leveret mange gange med elvarebil - og det har fungeret! Det er dog ikke altid det giver mening med elbil, derfor kan vi ikke garantere at din kasse bliver leveret på 100% indtil videre. 

  Med lokal levering modtager du dine varer i vores trækasse og hver måned har vi mulighed for at tage trækassen med retur - her har du også mulighed form at ligge dit emballage i. Så skal vi nok sørge for at genbruge det på bedst mulig måde! 


  Målet er, at have forskellige lokationer med lokal levering rundt omkring i landet - dette bliver muligt, når der er flere grupper af vores kunder samlet. Så kan det svare sig - både økonomisk og miljømæssigt. Både for jer som kunder og for os. Vi vil faktisk både have mulighed for at tilbyde en billigere fragtpris, have mulighed for at tage kasser med retur og levere på 100% el. 

 • Afhentning

  Den sidste mulighed er afhentning af din kasse. Du har mulighed for at afhente på vores kontor i Hørslev lidt udenfor Aarhus. Når Broen i Bjerringbro er lidt mere klar, vil du også have mulighed for at kunne hente der. 

Hvordan gør I leveringen så bæredygtig som mulig?

Fragt og levering er en essentiel del af Miljøhverdags forretninger og derfor selvsagt et punkt som vi hele tiden forsøger at optimere i forhold til bæredygtighed.


Derfor har vi lavet følgende tiltag:


 • I området omkring Silkeborg, Bjerringbro, Kjellerup og Viborg kører vi selv ud så vidt muligt med 100% el

 • Alt vores andet fragt er klimakompenseret

 • Vi arbejder på at udvikle transportruter med elbiler, som vil blive rullet ud i takt med at vi bliver flere  

Hvad gør jeg ved min kasse og emballage?

I vores miljøkasse er der intet plastikemballage og du kan derfor smide næsten al din brugte emballage direkte i papgenbrugscontaineren.


Din trækasse fra Miljøhverdag har mange anvendelsesmuligheder. Du kan blandt andet benytte dem som bogreol, brændeskjuler, kartoffelkasse eller mange andre ting. Ser mere på vores sociale medier for inspiration

Fast levering

Kan jeg redigere i min Miljøkasse?

Ja. Du kan redigere lige så tosset du vil i din Miljøkasse fra måned til måned. Du kan redigere din Miljøkasse ved at logge ind på vores side og se dine kommende leveringer. Herefter kan du tilføje produkter til din Miljøkasse ved at gå ind på siden "Vores produkter" eller samme sted som du sammensatte din kasse. Husk at logge ind først.


Fem dage inden din næste kasse bliver sendt, sender vi dig en mail med direkte link til at redigere, pause eller opsige din miljøkasse.

Kan jeg pause min faste levering i tilfælde af ferie el. lign. ?

Ja. Du kan pause din faste levering i en periode eller du kan springe bestemte måneder over. Alt dette styrer du ved at logge ind på vores hjemmeside og trykke "Adminstrer abonnement" 

Kan jeg opsige min Miljøkasse med fast levering?

Ja. Selvom du har tilmeldt dig fast levering på din miljøkasse, har vi ingen binding. Det betyder, at du til enhver tid kan vælge at stoppe din faste levering

Du kan afmelde eller pause din faste levering via dette link. 


Fra den dag, vi deaktiverer din faste levering, vil du ikke blive trukket for flere miljøkasser. Den sidste miljøkasse, du modtager, vil således være den, du sidst har betalt for inden din opsigelse


Vi gør opmærksom på, at ønsker du at opsige dit abonnement fra den kommende måned, så skal vi venligst modtage din udmeldelse inden d. 28. i den aktuelle måned. Ønsker du f.eks. at opsige din faste levering fra juli af, så skal vi venligst modtage din udmeldelse inden d. 28. juni.


Alt dette håber vi selvfølgelig ikke bliver nødvendigt ;)

Gavekasser

Kan man også købe gavekasserne med fast levering?

I princippet ja. Gavekasserne er tænkt til at glæde andre. Har du brug for en fast gavekasse kan du også kontakte os, så kan vi altid finde en god løsning. Gavekasserne er tænkt som den perfekte gave til en du holder af. Derfor kan du bestille en gavekasse til en du holder af, som en inspiration til hverdagen.

Kan jeg bestille en gavekasse direkte til modtageren?

Ja. Du kan godt bestille en gavekasse direkte til modtageren. Du skal blot skrive modtagerens adresse i leveringsoplysninger når du bestiller. Så skal vi nok sende den til det rigtige sted.

Kan jeg sammensætte en specialgavekasse?

Du kan vælge mellem en gavekasse til 100, 200 eller 300 kr. De er allerede som standard på hjemmesiden. Ønsker du en specialdesignet kasse kan du enten sammensætte en abonnementskasse og bestille den som engangskøb eller også kan du kontakte os og lave en aftale. 


Det gælder også hvis du ønsker flere gavekasser eller godt kunne tænke dig en special firmagave til dine medarbejdere. Vi er meget villige til at lave sådanne aftaler og I skal ikke tøve med at kontakte os på tlf: 25564556 eller på kontakt@miljoehverdag.dk

Fandt du ikke svar på det du søgte? Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf: 25564556 eller på mail kontakt@miljoehverdag.dk. Vi glæder os til at høre fra dig!